Mån 08.30-10.30 HoliYoga n/f sluten grupp

HoliYoga är fd. Holistisk Yoga enligt Ulrica Gulz.

Den här gruppen riktar sig främst till dig med smärta i kropp och själ, såsom fibromyalgi, utmattningssyndrom, depression, migrän, whiplash, stress etc. Men du behöver inte vara sjuk för att delta i HY, utan alla kan ha glädje av denna lugna läkande yogaform. Gruppen är sluten eftersom det är viktigt att det är samma personer som kommer från gång till gång, då vi ofta delar med oss av våra liv och det som händer med oss när vi tränar yoga. Om du är intresserad av att delta, behöver du först skriva några rader och berätta lite om dig själv och din bakgrund. Du kanske har några speciella behov eller diagnoser, som kan vara bra att känna till. Efter prova-på-passet bokar vi ev. in ett kort kostnadsfritt samtal, där vi pratar om den här gruppen är det bästa alternativet för dig.

Prova-gratis mån 26/8

Kursens början och slut: 2/9 - 16/12 14 gånger 2100 kr 

 

 

Mån 11.15 - 12.30 Medicinskyoga/MediYoga Senior n/f öppen grupp

Är en lugn variant för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. Gruppen är blandad med både nybörjare och fortsättare och riktar sig inte bara till seniorer, utan alla är välkomna oavsett ålder. Vi börjar terminen med grundläggande pass och fortsätter sedan med andra pass och meditationer som tillgodoser både dig som tränat ett tag och dig som är ny. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid erbjuds pensionärsrabatt.

Prova-gratis Mån 26/8

Kursens början och slut: 2/9 - 16/12 14 gånger ordinariepris 1680 kr, med pensionärsrabatt 1120 kr 

 

 

Mån 16.30-17.45 Medicinskyoga/MediYoga n/f öppen grupp

Vi börjar terminen med att gå igenom det grundläggande så alla oavsett yogisk erfarenhet kan vara med.  Vi fortsätter terminen med helt nya pass och meditationer, samt en del som vi har gjort tidigare. Passen välj utifrån sammansättningen på gruppen.

Prova-gratis: 26/8

Kursens början och slut: 2/9 - 16/12 14 gånger 1680 kr

  

Mån 18.45-20.00 Medicinskyoga/MediYoga n/f öppen grupp

Vi börjar terminen med att gå igenom det grundläggande så alla oavsett yogisk erfarenhet kan vara med.  Vi fortsätter terminen med helt nya pass och meditationer, samt en del som vi har gjort tidigare. Passen välj utifrån sammansättningen på gruppen.

Prova-gratis: Mån 26/9

Kursens början och slut: 2/9 - 16/12 14 gånger 1680 kr

 

 

Tis 11.15-12.30 Medicinskyoga/MediYoga Senior n/f öppen grupp

Är en lugn variant av MediYoga/Medicinsk Yoga för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. Gruppen är blandad med både nybörjare och fortsättare och riktar sig inte bara till seniorer, utan alla är välkomna oavsett ålder. Vi börjar terminen med grundläggande pass och fortsätter sedan med andra pass och meditationer som tillgodoser både dig som tränat ett tag och dig som är ny. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid erbjuds pensionärsrabatt.

Prova-gratis Tis 27/8

Kursens början och slut: 3/9 - 16/12 14 gånger ordinariepris 1680 kr med pensionärsrabatt 1120 kr

 

 

Tis 16.30-17.45 Yinyoga/Mixyoga

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi använde ofta bolster kuddar och olika stöd, sk. props. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Prova-gratis Tis 27/8

Kursens början och slut: 3/9 - 7/12 14 gånger, 1680 kr

 

 

Tis18.45-20.00 Kundaliniyoga n/f öppen grupp

Kundaliniyoga är en ursprungsform av yoga. De andra yogaformerna som erbjuds på Maroja Yogacenter är mer eller mindre utvecklade ur Kundalinin (ej Yinyogan). Den här terminen riktar sig denna grupp både till nybörjare och fortsättare, så alla kan vara med. Kundaliniyoga är den formen som är mest fysisk och uthållighetskrävande av alla grupper som erbjuds här, men du behöver inte vara vig eller vältränad för att vara med. Kundaliniyogan är en rik tradition med tusentals olika pass och meditationer, vilka väljs utefter sammansättningen på gruppen. En del pass är lugna och andra är mer fysiska. Passen har olika innehåll och riktning som varvas med celectial communication, sång och andningsmeditationer.

Prova-gratis Tis 27/9

Kursens början och slut: 3/9 - 17/12 14 gånger ordinariepris 1680

 

 

Ons 10.00-12.00 HoliYoga sluten grupp n/f 

HoliYoga är fd. Holistisk Yoga enligt Ulrica Gulz.

Den här gruppen riktar sig främst till dig med smärta i kropp och själ, såsom fibromyalgi, utmattningssyndrom, depression, migrän, whiplash, stress etc. Men du behöver inte vara sjuk för att delta i HY, utan alla kan ha glädje av denna lugna läkande yogaform. Gruppen är sluten eftersom det är viktigt att det är samma personer som kommer från gång till gång, då vi ofta delar med oss av våra liv och det som händer med oss när vi tränar yoga. Om du är intresserad av att delta, behöver du först skriva några rader och berätta lite om dig själv och din bakgrund. Du kanske har några speciella behov eller diagnoser som kan vara bra att känna till. Efter prova-på-passet bokar vi ev. in ett kort kostnadsfritt samtal, där vi pratar om den här gruppen är det bästa alternativet för dig.

Prova-gratis: Ons 28/8

Kursens början och slut: 4/9 - 18/12 14 gånger 2100 kr

  

Ons 17.00-18.15 MixYoga n/f öppen grupp

Mixyoga är en härlig blandning av olika yogaformer. Vi varvar Kundaliniyoga, MediYoga, HoliYoga, Yoga Nidra, Yinyoga mm. Passar alla oavsett tidigare yogisk erfarenhet.

Prova-gratis: 28/8

Kursens början och slut: 4/9 - 18/12 14 gånger 1680 kr

 

  

Uppehåll:

Uppehåll för Spanienresa v. 41-42, 7/10 - 18/10, ingen yoga i någon grupp dessa veckor.

Det är inget uppehåll för höstlov denna termin utan alla grupper har yoga som vanligt v.44

 

F= Fortsättningsgrupp

N/F Blandat med nybörjare och fortsättare

Öppen grupp: Det går att ta igen tid eller skifta pass i öppna grupper

Sluten grupp: Det går inte att ta igen tid i slutna grupper, då det i dessa grupper är viktigt att samma personer kommer från gång till gång.

Dropin-pass:150 KR 

Det går bra att dela upp betalningen på fler gånger, bara du meddelar mig innan och är noga med att skriva fakturanummer och namn när du betalar! Om du väljer att dela upp betalningen så är terminsavgiften bindande och skall betalas även om du av någon anledning väljer att hoppa av.

Om du vill betala med Friskvårdskupong, Min Friskvård, eller Actiway behöver du ta med legitimation och uppge ditt personnummer vid första tillfället vi ses.

Pensionärsrabatt i senioryogagrupperna på måndagar och tisdagar 11.15 ges till dig som är pensionär på heltid.

Det finns möjlighet, i mån av plats, att ta igen missade pass i alla öppna grupper. Du som jobbar skift eller inte kan gå en bestämd dag i veckan kan anmäla dig till en kurs och sen skifta dagar och tider.

Om du inte hunnit ta igen dina missade pass under terminens gång, kan du nu göra det längre fram, under förutsättning att du fortsätter att yoga som vanligt och betalar din terminsavgift. 

Lokal: Alla grupper hålls på Maroja Yogacenter Skolgatan 12, 711 30 Lindesberg

Allt du behöver finns på plats, yogamattor, meditationskuddar, stolar och filtar. Det enda du kan behöva ta med är en vattenflaska med lock. Kom i mjuka kläder utan att ha ätit för stor måltid innan. Tänk på våra allergiker och allas trevnad: Använd inte parfym och andra starkt doftande produkter och rök inte precis innan passet!

 

Varmt välkommen i yogans fantastiska värld!